آموزش شیرینی پزی

پخت حلوای مجلسی

برای تهیه حلوا میتوانید علاوه بر آرد گندم از آرد های دیگری مثل آرد برنج و آرد نخود چی نیز استفاده کنید. برای شیرین شدن حلوا نیز میتوانید از شکر یا شیره هایی مثل شیره انگور و شیره خرما و… نیز استفاده کنید تا به عنوان یک میان وعده کامل برای همه افراد مخصوصا کودکان مفید باشد. در تهیه حلوا ابتدا شربت آن را درست کنید. سپس مراحل دیگر را با دقت انجام دهید تا حلوا با بافتی مناسب را تهیه کرده باشید

مواد لازم برای تهیه حلوای آرد برنج

آرد برنج یک پیمانه
شکر نصف پیمانه
آب سه چهارم پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
زعفران آب شده 4قاشق غذاخوری
روغن یا کره سه چهارم پیمانه
پودر هل یک قاشق چای خوری(به دلخواه)

مراحل تهیه آرد برنج

مرحله اول

ابتدا شربت حلوا را تهیه می کنیم به این صورت که آب را به جوش آورده شکر، زعفران، گلاب و پودر هل را به آن اضافه میکنیم. به هم می زنیم تا کاملا ذرات شکر در آب حل شود. اگر از شیرین کننده ای مانند شیره انگور استفاده میکنید بسته به ذائقه خود میتوانید از مخلوط شکر و شیره در این مرحله استفاده کنید و کاملا در آبجوش هم بزنید تا حل شوند.

مرحله دوم

ابتدا آرد برنج را درون ظرفی که میخواهیم روی حرارت قرار دهیم میریزیم. میگذاریم کمی تفت بگیرد تا بوی خامی آن گرفته شود ولی تغییر رنگ ندهد. سپس از روی حرارت برداشته و کمی که از حرارت افتاد الک میکنیم.

مرحله سوم

در مرحله بعد روغن یا کره را به آرد اضافه میکنید تا آرد با روغن تفت بگیرد. دقت شود برای تهیه یک حلوای مجلسی باید آرد درون روغن غوطه ور شود و در غیر این صورت میتوانید از روغن یا کره کمتری استفاده کنید. بعد از اینکه آرد با روغن به خوبی مخلوط و یکدست میشود و شروع به جوش های ریز ریز میکند شربت تهیه شده در مرحله اول را کم کم و با رعایت موارد ایمنی (چون با افزودن شربت به یکباره بخار زیادی بالا می آید که احتمال سوختگی زیاد وجود دارد) به بقیه مواد اضافه میکنیم و خوب به هم میزنیم تا گرهی در خمیر نباشد.

مرحله چهارم

بعد از افزودن شربت به بقیه مواد باید حرارت را کم کنید تا حلوا به اصطلاح به روغن بیفتد یعنی از خودش روغن پس دهد و درون ظرف جمع شود. که در این مرحله حلوا آماده شده است و میتوانید در ظرف ریخته و تزئین کنید یا با قالب و سر ماسوره های مختلف حلوا را شکل دهید که فقط باید تا زمانی که حلوا داغ است این کار را انجام دهید تا خوب شکل بگیرد.

مواردی که باید در تهیه حلوای آرد برنج دقت کنید:

  • این حلوا برای زمانیکه میخواهیم حلوای زرد رنگ داشته باشیم بسیار مناسب است زیرا آرد برنج با کمی تفت دادن بوی خامی آن گرفته میشود و لازم نیست تا خیلی تفت دهیم و به همین دلیل رنگ آن نیز روشن میشود.
  • میتوانید از مخلوط روغن و کره در ترکیب حلوا استفاده کنید.
  • در مرحله سوم باید دقت کنید تا آرد درون روغن بجوشد اما نباید تغییر رنگ دهد و بسوزد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *