آموزش شیرینی پزی

آیسینگ شوگر را بیشتر بشناسیم

آیسینگ شوگر

آیسینگ شوگر ماده ای ارزشمند است که از سفیده تخم مرغ و پودر قند تشکیل شده است. از آیسینگ برای تزئین کیک و شیرینی بسیار استفاده شده و با پودر قند معمولی تفاوت دارد. بیایید ببینیم که کاربرد پودر قند معمولی چیست و چه تفاوت های را با آیسینگ دارد.

تعریفی از پودر قند یا آیسینگ

احتمالا شما هم برای زیباتر کردن شیرینی و کیک از ماده ای استفاده کرده اید که خیلی راحت روی شیرینی و کیک بنشیند و اشکال زیبایی را به وجود بیاورد، نام این ماده ” آیسینگ شوگر ” یا پودر قند است. پودر قند برای همه اشخاص مناسب است زیرا ترکیبات مضرری ندارد و فاقد مواد حیوانی و چربی است. از پودر قند معمولی برای تهیه کیک، شیرینی، بیسکویت و مافین استفاده می شود و برای رنگ آمیزی کرم نیز مناسب است. اگر دنبال یک ماده برای طراحی و زیباتر کردن کیک و شیرینی هستید آیسینگ را انتخاب کنید. آیسینگ با نام رویال آیسینگ نیز مشهوره بوده و در قنادی ها موجود است و رویال آیسینگ باعث لذت بردن از طراحی روی خوراکی هایتان خواهد شد.

فرق پودر قند معمولی با پودر شکر

شکر و شیرین کننده ها نقش اساسی را در قنادی دارند و شیرینی طعم شکر از موارد ضروری برای تهیه شیرین جات است. قندها نوعی کربوهیدرات هستند که درصد شیرینی هر کدام شان با یکدیگر فرق دارد. پودر قند معمولی ریزترین شکل شکر سفید بوده و در پخت شیرینی پرکاربرد است. ذرات پودر قند معمولی بسیار ریز است طوری که از ریزترین صافی نیز عبور خواهد کرد. پودر قند معمولی در شیرینی بافت فشرده ای دارد و در کرم برای روکش شکلات و کیک نیز مورد استفاده است. در تهیه کرم و تزئین شیرینی و کیک و خمیرهای فوندانت باید حتما از پودر قند معمولی استفاده شود زیرا نباید دانه های شکر را داخل دهان احساس کرد.

آیسینگ نیز نوعی پودر قند بوده که دارای ۳%_ ۵% نشاسته ذرت است. پودر قند معمولا گلوله و چسبیده می شود اما با اضافه شدن نشاسته به پودر قند، پودر مرطوب و چسبندگی کم خواهد شد. برای تهیه آیسینگ باید به اندازه هر پیمانه از پودر قند معمولی یک قاشق نشاسته را در نظر بگیرید. در کشور ما پودر قند به دو شکل آرد شده و قند آرد شده است. پودر قند از شکر آسیاب شده سفیدتر و لطیف تر بوده و عملکرد متفاوتی را دارد. فرق بین پودر قند معمولی با پودر شکر، تیز نبودن دانه های پودر قند بوده و در ضمن رطوبت قند معمولی کمتر است.

رسپی تهیه آیسینگ شوگر برای تزئین

آیسینگ یا رویال آیسینگ، همان کرمی است که با سفیده تخم مرغ درست شده و در قنادی ها به منظور تزئین شیرینی و کیک کاربرد دارد. یکی از ویژگی های مهم رویال آیسینگ ماندگاری بالا و خشک شدن کرم در هوای خشک است. برای تهیه رویال آیسینگ دو روش وجود دارد.

  • استفاده از پودر مرنگ

استفاده از پودر مرنگ برای تهیه آیسینگ بسیار پرطرفدار است زیرا

  1. میزان مصرف تخم مرغ پایین آمده و زرده تخم مرغ هدر نمی رود.
  2. به رعایت بهداشت کمک زیادی می شود (خطر سالمونلا کمتر است).
این مطلب را هم بخوانید:
رسپی کیک یزدی

بعد از تهیه پودر مرنگ از یک قنادی و ترکیب آن با کمی آب و هم زدن به وسیله همزن برقی پودر آیسینگ شوگر را به دست خواهید آورد. مواد لازم برای استفاده از پودر مرنگ عبارت است از

  • پودر قند
  • پودر مرنگ
  • اسانس
  • آب
  • و در صورت نیاز شربت گلوکز

بدین صورت که آب را با پودر مرنگ به وسیله همزن، هم زده و بعد از کف کردن اسانس و گلوکز را با آیسینگ ترکیب کنید. با سفت و براق شدن آیسینگ دست از هم زدن بردارید و مواد را در یک ظرف دربسته بگذارید.

  • استفاده از سفیده تخم مرغ

سفیده تخم مرغ برای تهیه آیسینگ شوگر باید خام باشد. مواد لازم عبارت است از

  • سفیده تخم مرغ
  • آبلیمو
  • پودر قند معمولی

بدین ترتیب که سفیده تخم مرغ، آب لیمو و کمی پودر قند را ترکیب کنید و با همزن هم بزنید تا کف کند و بعد آرام آرام پودر قند را اضافه کرده تا مواد غلیظ شود. بعد رویال آیسینگ را در یک ظرف دربسته قرار دهید.

استفاده از آیسینگ شوگر با غلظت های متفاوت

  • غلظت پاپینگ:

همان طور که گفتیم آیسینگ شوگر یا رویال آیسینگ به دو روش استفاده از پودر مرنگ و سفیده تخم مرغ تولید شده است. رویال آیسینگی که برای ماسوره فرم دار استفاده شده، رویال آیسینگ غلیظ پاپینگ نامیده شده و مناسب طرح های برجسته، دورگیری و گل های شکری است.

  • غلظت فلودینگ:

پوشاندن سطح نیاز به آیسینگ رقیق تری دارد، به آیسینگ رقیق تر فلادینگ گفته شده است. برای فلادینگ باید کمی از آیسینگ را در همزن بریزید و در زمان هم زدن کم کم به مواد آب را اضافه کنید تا غلظت مواد مناسب پوشاندن سطوح شود.

مشکلات استفاده از آیسینگ شوگر

  • آسیب پذیر بودن آیسینگ بعد از خشک شدن:

زمان مناسب برای گرفتن آیسینگ ۱۲ ساعت است ولی اگر لایه ضخیم باشد ۲۴ ساعت زمان لازم دارد. وقتی رویال آیسینگ نصفه خورده شود شکسته خواهد شد و علتش هم مربوط به سرعت هم زدن و حباب های که به آیسینگ نفوذ کرده، است.

  • کش دار بودن آیسینگ:

اگر آیسینگ شما کش دار بوده علتش به تایک هم زدن مربوط است. چنانچه تایم هم زدن کم یا طولانی باشد آیسینگ کش دار خواهد بود.

تاریخچه مختصر استفاده از آیسینگ

خاندان سلطنتی کشورهای چون فرانسه و بریتانیا باعث گسترش هنر کیک پزی و شیرینی پزی شدند چرا که تنوع دسر و شلوغ بودن سفره برایشان بسیار مهم بود و آشپز خاندان سلطنتی شروع به خلق دستورات جدید می کرد. آیسینگ برای نوشته کیک عروسی ملکه به وجود آمد زیرا ملکه سفارش کیکی کار شده را داده بود چون میوه های کیک خشک بودن و باید خیسانده می شدند سرآشپزها محبور به آماده سازی سریع کیک می شدند. یکی از آشپزها دنبال یک راه برای فاسد نشدن میوه های داخل کیک بود که با پودر قند، آیسینگ را به وجود آورد زیرا آیسینگ از نفوذ هوا به درون کیک جلوگیری می کرد و علت نامگذاری رویال آیسینگ مربوط به نخستین استفاده خاندان سلطنتی است.

نکاتی مهم برای تهیه آیسینگ شوگر

برخی نکات برای کار با آیسینگ را که باید رعایت کنید به شرخ زیر است.

  1. در زمان درست کردن آیسینگ باید پودر قند معمولی را دو مرتبه الک کنید زیرا اگر دانه های پودر قند درشت و زبر باشد ظاهر و زیبایی کار از دست خواهد رفت.
  2. اگر در زمان تزئین و طراحی با حباب های به وجود آمده مشکل دارید پس از آیسینگ شوگر برای تزئین استفاده کنید.
  3. اگر قرار است از سفیده تخم مرغ استفاده کنید سفیده تخم مرغ را در یک ظرف تمیز و فاقد چربی بریزید و حتی الامکان پره های همزن و ظرف را با آب داغ بشورید.
  4. قرار نیست ما آیسینگی درست کنیم که پفی باشد بلکه باید سفیده تخم مرغ بافت منسجمی داشته باشد. اگر سفیده حالت پفی پیدا کند امکان قاطی شدن رنگ و آیسینگ وجود دارد و باعث ناصافی و کدر شدن آیسینگ خواهد شد پس در زمان هم زدن نباید خیلی سریع سفیده را هم بزنید طوری که هیچ حبابی به وجود نیاید.
  5. به منظور دورگیری از یک قیف استفاده کنید.

ترفندهای قابل توجه درباره آیسینگ

  1. پودر مرنگ به دو شکل بسته ای و فله ای در بازار موجود است که می توانید استفاده کنید تا دیگر نگران آلودگی های به وجود آمده در درست کردن آیسینگ شوگر نباشید.
  2. برای رنگ کردن آیسینگ از رنگ های که به صورت پودر ژله هستند استفاده کنید تا غلظت و طعم مواد تغییر نکند.
  3. برای تمیزی کار با پایان هر قسمت تزئین کمی صبر کنید و بعد دوباره قسمت بعدی را تزئین کنید.
  4. در فلورینگ، حباب های تشکیل شده را با خلال بترکانید.
  5. رویال آیسینگ به محض قرار گرفتن در هوا خیلی سریع خشک خواهد شد پس اگر قرار است با قیف های بزرگ یا کوچک کار کنید، قیف ها را داخل لیوان بگذارید و یک دستمال کاغذی تمیز و مرطوب را ته لیوان بگذارید تا سر قیف کیپ یا خشک نشود.
  6. حتما با اتمام تزئین شیرینی، کیک، بیسکویت و غیره را بسته بندی نمایید.
  7. برای تزئین از ماسوره و قیف کمک بگیرید تا ظرافت کار تزئین بالا برود.
  8. قیمت رویال آیسینگ در قنادی ها بالا است و خیلی به صرفه نخواهد بود. بهتر است با ترکیب پودر قند و نشاسته خودتان آیسینگ درست کنید.

پودر قند معمولی از چه درست شده است؟

قند از فرآورده های قدیمی بوده که به طور طبیعی به دست آمده است و دو هزار سال قبل مردم تهیه قند را کشف کردند. آن ها برای تولید قند یا شکر، ساقه های نیشکر را بریدند و بعد از تمیز کردن و تصفیه قند را به دست آوردند. برای درست کردن پودر قند معمولی  باید قند یا شکر کاملا پودر شود و کمی به پودر، نشاسته ذرت اضافه شود. شاید از خود سوال کنید که تفاوت استفاده از پودر قند معمولی برای تهیه کیک در چه چیزی است. تفاوت شکر با پودر قند در موارد زیر است.

  • ویژگی های ظاهری هر ماده ( دانه های پودر قند کوچک تر از دانه های شکر است).
  • لطیف تر بودن بافت کیک با استفاده از پودر قند ( استفاده از پودر قند بافتی نرم و لطیف را به کیک خواهد داد).

رنگ کردن آیسینگ شوگر به چه صورت است؟

برای رنگ کردن آیسینگ شوگر باید از رنگ خوراکی ژله مانند استفاده شود، رنگ های که با مارک های مختلف خارجی و ایرانی در قنادی ها موجود است. پس از درست کردن رویال آیسینگ و به دست آوردن غلظتی مناسب از رنگی که دوست دارید روی آیسینگ بریزید و اجازه دهید که خشک شود. با خشک شدن رویال آیسینگ شما قادر هستید که از رنگی دیگر برای به وجود آوردن سایه در آیسینگ استفاده کنید. همچنین در صورت استفاده از رنگ های پودری و خشک باید رنگ را با عصاره، الکل، آب یا آبلیمو قاطی کنید و سپس آیسینگ را روی رنگ بریزید تا به رنگ مورد نظر خود برسید.

فراموش نکنید که آیسینگ شوگر یک نوع کرم پرکاربرد برای تزئین کیک، کلوچه، قندهای تزئینی و غیره است و شما هم برای هر مناسبت می توانید از آیسینگ برای تزئین کار خود استفاده کنید. رایج ترین کاور برای تزئین کلوچه و بیسکویت آیسینگ است که اگر دوست داشته باشید خودتان می توانید با سفیده تخم مرغ یا پودر مرنگ آن را درست کنید و پس از تزئین از کار خود نهایت لذت را ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *